LachYoga

De Lachworkshops die verzorgd worden door Marieke van de Loo zijn gebaseerd op de Lach Yoga. Yoga staat voor: “Balans tussen Body en Mind”. Door te lachen kun je even niet denken en buiten de comfort zone ga je pas echt gieren van het lachen. De oefeningen vanuit de Lach Yoga zijn te vergelijken met Theater Sport oefeningen. Aan de hand van eenvoudige aanwijzingen lachen de deelnemers met elkaar. Tijdens een Lachsessie lach je om het lachen, omdat het aanstekelijk werkt!

Lach Yoga is ontwikkeld door de arts Dr. Madan Kataria uit India. Hij zag dat zijn patiĆ«nten veel sneller genazen als ze beter in hun vel zaten. Hij is begonnen met grappen vertellen, maar toen de grappen ‘op’ waren wilde hij toch nog blijven lachen.


Studies gaven uit dat de hersenen het verschil niet zien tussen lachen om een grap (om een reden) of gewoon zomaar te lachen om niets. Ze geven hoe dan ook gewoon het hormoon Endorfine af, ookwel het gelukshormoon genoemd, waardoor je je steeds prettiger gaat voelen.


Dr. Madan Kataria is dit gaan ontwikkelen in combinatie met yoga. Sinds 20 jaar bestaat de Lach Yoga vanuit de diepe ademhaling, de beweging en het lach-geluid.

Nu is Lach Yoga een wereldwijd begrip. In meer dan 100 landen wordt er gelachen met elkaar op basis van Lach Yoga.