Lachworkshop

De oefeningen in de Lach Yoga zijn laagdrempelig, voor iedereen te volgen en erg creatief. We lachen zonder reden, de trainer vertelt geen grappen, maar doet de oefeningen vanuit de theater sport voor en nodigt de groep uit om mee te doen. Door elkaar te spiegelen, elkaar te volgen in de beweging en hetzelfde geluid te produceren, werkt het aanstekelijk. Je lacht dus om het lachen en je krijgt handvatten mee naar huis om in het dagelijks leven meer te lachen.

Een Lach Yoga sessie duurt 1,5 uur en begint met een introductie. Daarna volgt de warming-up op muziek waar er lekker los bewogen wordt. Oogcontact, ademhaling en geluid zijn de drie aspecten welke heel belangrijk zijn in de Lach Yoga. De oefeningen die we doen zijn altijd gecombineerd met deze drie aspecten. We geven elkaar bijvoorbeeld de High-Five!; kijken elkaar stralend aan en roepen: “Yeah!” De lach-oefeningen worden afgewisseld met ademhalingsoefeningen. Langzamerhand stijgt het niveau van endorfine in het lichaam en na 40 minuten raken deelnemers gemakkelijk in de slappe lach. Aan het eind is er een geleide visualisatie (ontspanning) om tot rust te komen. Tot slot is er nog een korte nabespreking van de sessie.

Wil je met je familie, vrienden, kennissen, team of collega’s lachen? Dan kun je een teambuilding Lachworkshop op locatie boeken in overleg met Lach Yoga trainer Marieke van de Loo.