Lachworkshop

Door te lachen, voel je je gelukkiger.
Na iedere sessie voel je je beter dan ervoor.

Lachen doet de mens goed en als je lacht, kun je even niet denken. Het maakt het hoofd leeg en je vult jezelf met positieve energie. Daardoor heb je een frisse blik en ga je anders om met jezelf en de situaties waarin je je bevindt.

De oefeningen in de Lach Yoga zijn laagdrempelig, voor iedereen te volgen en erg creatief. We lachen zonder reden, de trainer vertelt geen grappen, maar doet de oefening voor en nodigt dan de groep uit om de oefening te doen. De lach is dan ook echt met elkaar gemaakt en werkt aanstekelijk voor elkaar.

 

Je hoeft je niet altijd goed te voelen om te lachen. Je hoeft je dus niet blij te voelen als voorwaarde om naar een Lachworkshop te komen. Je hersenen zien het verschil toch niet tussen echt of nep lachen, dus ook al doe je gewoon mee met de oefeningen, je hersenen laten de Endorfinen los in je lichaam en je kunt erop vertrouwen dat je je beter gaat voelen. Omdat je het met elkaar meemaakt schiet je vanzelf in de lach!

Sinds 2016 vindt er geen Lach Yoga meer plaats in Alkmaar op regelmatige basis. Zelf ben ik vooral actief in Amsterdam en Rotterdam. Je kunt altijd komen lachen bij Lachclub Amsterdam waar ik actief trainer ben of benader mij voor een Lachworkshop  op locatie. In Amsterdam is de Lach Yoga elke 2e zondagochtend van de maand en elke laatste dinsdagavond van de maand. De bijdrage varieert tussen de €7,50 en 10,- euro. De Lach Yoga Sessies zijn los en individueel van elkaar te volgen zijn.